Petre Daea, despre votul opoziției la moţiunea de cenzură

Petre Daea
Petre Daea

Moţiunea de cenzură nu va trece, pentru că n-au voturi ca să treacă, a declarat, luni, la TVR 1, ministrul Agriculturii, Petre Daea. 

'Moţiunea de cenzură nu trece pentru că n-are cum să treacă. N-au voturi ca să treacă moţiunea. Dacă le au, treaba lor. Vom vedea în momentul în care pun bilele respective. Guvernul Dăncilă nu e schilodit. Uitaţi-vă în programul de guvernare şi veţi vedea că eu, la Ministerul Agriculturii, n-am nicio întârziere. România a adus de la Uniunea Europeană prin agricultură 9 miliarde de euro, în doi ani şi nouă luni. A adus în economia ţării şi venit', a spus Daea. Întrebat despre disputele dintre premier şi preşedinte, ministrul Agriculturii a susţinut ideea că aceasta este 'o dispută incorectă'.

'După cum am văzut, când vrei să decredibilizezi pe cineva te foloseşti de tragedia asta de la Caracal pe care am văzut-o şi să o ridici la rang de politică. Mă refer la această dispută (între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, n.r.) care este incorectă pentru simplul motiv că eu nu mi-aş îngădui, ca om, să ridic aceste cazuri la nivel de politică pentru o campanie electorală', a afirmat demnitarul. Liberalii au anunţat, recent, prin vocea deputatului Ioan Cupşa, că moţiunea de cenzură iniţiată de PNL împotriva Guvernului Dăncilă va fi depusă marţi, 1 octombrie, pentru ca pe 8 sau 9 octombrie actualul guvern să fie demis.

În replică, premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că moţiunea de cenzură nu va trece de Parlament, ea arătând că a mai văzut filmul veşnicei moţiuni, care, până acum, mai degrabă a dărâmat şi dezbinat Opoziţia decât Guvernul. Tot luni, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că sarcina principală a prim-ministrului este aceea de a guverna, nu de a întreprinde turnee electorale externe care 'nu aduc niciun beneficiu' României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel