Petre Daea: Suntem înconjurați de boli. Luăm incineratoare

Petre Daea
Petre Daea

Petre Daea a dezvăluit care sunt îngirjorările Uniunii Europene cu privire la bolile animalelor, dar și ce pericole sunt la granițele României.

Petre Daea a declarat, vineri, la emisiunea ”Punctul de Întâlnire”, moderată de Radu Tudor, că există o îngrijorare la nivel european cu privire la apariția și răspândirea unor boli la animale care provoacă probleme uriașe. Ministrul Agriculturii susține că la granițele României există alte boli, iar principala preocupare este modernizarea laboratoarelor și achiziționarea de incineratoare. 

Citește și: Ministrul Daea, cu două genți în emisiunea lui Cristache: Vi le las aici

 "Ne-am propus să luăm în fiecare județ cel puțin două"

"Este un program de sprijin condus de comisarul Hogan. Am primit decizia prin care aprobă planul național de dezvoltare rurală ca 43 de milioane de euro să îi folosim pentru a dota laboratoare, să înființăm laboratoare noi, să luăm incineratoare. Ne-am propus să luăm în fiecare județ cel puțin două incineratoare mobile pentru că să știți că suntem înconjurați de boli. Am fost săptămâna aceasta la Consiliu și la conferința organizată de Uniunea Europeană pe problema pestei porcine și toată lumea este îngrijorată. Sunt multe boli transfrontaliere", a declarat Petre Daea.

Citește și: Vouchere de vacanță. Viorica Dăncilă, anunț de ultimă oră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel