Peștii de apă dulce din Marea Britanie, plini de droguri

Un studiu efectuat asupra calității apei din râurile din Marea Britanie a scos la iveală un amănunt șocant. Atât apa cât și organismele care trăiesc în ea sunt pline de cocaină și alte droguri periculoase.

Oamenii de știință au rămas șocați când au fost găsite urme de droguri ilegale în creveți de apă dulce în râurile din Marea Britanie, anunță DailyMail. Medicamente cum ar fi cocaina și ketamina au fost descoperite de o echipă care a investigat 15 locuri din cinci râuri din Suffolk pentru a vedea ce substanțe chimice sunt în apă.

Autorii au spus că "surprinzător" au găsit cocaină în fiecare probă - în timp ce ketamina și alte produse farmaceutice s-au găsit și în creveți. Oamenii de știință de la Colegiul King care lucreaza la Universitatea din Suffolk au colectat probe de apă din râurile din mediul rural.

Dr. Leon Barron: "O astfel de apariție regulată a drogurilor ilicite în mediul sălbatic a fost surprinzătoare. Ne putem aștepta să le vedem în zone urbane, cum ar fi Londra, dar nu în bazinele mai mici și rurale. Prezența pesticidelor care au fost interzise de mult timp în Marea Britanie reprezintă, de asemenea, o provocare specială, deoarece sursele acestora rămân neclare".

În toate cele 56 de probe prelevate au fost depistate diferite substanțe și cocaina, a fost cel mai frecvent întâlnit împreună cu lidocaina.
Lidocaina are utilizare legală ca anestezic local în stomatologie, dar este, de asemenea, adesea folosită în mod ilicit pentru a falsifica cocaina, deoarece produce amorțeală în gingii, păcălind astfel utilizatorii să creadă că primesc cocaină care are un efect similar.

Autorul principal, dr. Thomas Miller a spus: "Deși concentrațiile au fost scăzute, am reușit să identificăm compuși care ar putea fi de interes pentru mediul înconjurător și, în mod crucial, care ar putea reprezenta un risc pentru viața sălbatică".

Dr. Miller a adaugat: "Ca parte a activitatii noastre în curs de desfășurare, am descoperit că cei mai frecvenți compuși detectați au fost droguri ilicite, inclusiv cocaina și ketamina și un pesticid interzis, fenuron".

Autorii au prelevat probe din râurile Deven, Alde, Stour, Waveney și Gipping.

Vezi și: Încă o organizație musulmană, pe lista grupărilor teroriste

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel