Peste cinci tone de anghile, confiscate de poliţie în Europa

Forţele de poliţie din zece ţări europene au confiscat mai mult de cinci tone de anghile, o specie ameninţată, vândută la preţul aurului pe piaţa asiatică, în timpul unei ample operaţiuni desfăşurate timp de mai multe luni în Europa, a anunţat miercuri Europol, scrie Agerpres după o relatare AFP.

Operaţiunea, care s-a desfăşurat între octombrie 2018 şi aprilie 2019, a avut drept scop combaterea traficului de specii pe cale de dispariţie în Uniunea Europeană. Ea a permis confiscarea a 5.789 kg de anghile, cu o valoare de 2.000 de euro pe kilogram.

Peştii au fost ascunşi în pungi de plastic şi valize, camuflaţi printre alte mărfuri, înainte de a fi trimişi în Asia cu avionul, a anunţat Europol într-un comunicat.

Toate anghilele confiscate au fost reintroduse în habitatul lor natural, o etapă "crucială" pentru supravieţuirea speciei, a spus Europol.

Forţele de poliţie au efectuat peste 400 de acţiuni în zece ţări europene, între care Franţa, Bulgaria, Elveţia şi Spania, ceea ce a condus la arestarea a 154 de traficanţi.

Autorităţile spaniole au identificat patru organizaţii criminale implicate în traficul de anghile, peşte cunoscut şi sub numele de ţipar. Această activitate ilegală le-ar fi permis să obţină câştiguri de peste 6 milioane de euro pe an.

Anghila, specie protejată din 2009, face obiectul unui trafic evaluat la câteva miliarde de euro între pieţele din Europa şi cele din Asia, unde această specie de peşte este deosebit de căutată pentru preparate culinare.

Sute de tone de anghile continuă să fie pescuite, în principal în Franţa, a denunţat în 2018 asociaţia Sustainable Eel Group.

Altădată aflate din abundenţă în râurile europene, anghilele sunt în prezent ameninţate cu dispariţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel