Peste 60 de sancţiuni aplicate de Comandamentul de control Delta Dunării, luna trecută

Comandamentul de control Delta Dunării, format din inspectori în sănătate publică din 12 judeţe din România, a aplicat, luna trecută, peste 60 de sancţiuni contravenţionale, din cauza nerespectării normelor de sănătate publică, a declarat joi, pentru Agerpres, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Mihaela Nicolau.

Comandamentul a început să funcţioneze la data de 1 iulie, este format din inspectori sanitari din Olt, Bacău, Iaşi, Hunedoara, Prahova, Giurgiu, Teleorman, Dolj, Mureş, Cluj, Suceava şi Buzău şi a efectuat, luna trecută, 114 controale şi 52 de recontroale.

"Pentru neconformităţile constatate au fost acordate termene de remediere şi au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale principale, din care 43 de amenzi, în valoare de 61.400 lei, şi 21 de avertismente", a precizat directoarea Nicolau.

Printre principalele deficienţe constatate s-au aflat neefectuarea triajului epidemiologic pentru personalul blocului alimentar la intrarea în tură, neinstruirea personalului în ceea ce priveşte noţiunile fundamentale de igienă şi neasigurarea apei calde menajere curente necesară curăţeniei.

La fel ca în ultimii doi ani, Comandamentul de control Delta Dunării va funcţiona până la finele acestei luni şi are drept obiectiv monitorizarea modului în care societăţile comerciale din rezervaţie respectă normele de sănătate publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel