Peste 50 de tone de îngrășăminte chimice, confiscate de polițiști

Polițiștii au indisponibilizat peste 50 de tone de îngrăşăminte chimice, depozitate ilegal, în urma unor percheziții efectuate în județul Alba.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sprijiniți de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi Substanțe Periculoase, au efectuat două percheziții, pe raza comunei Cergău, județul Alba, în două locații, unde au identificat 54.450 de kilograme de îngrășăminte chimice, pe bază de azot.

Nu aveau documente legale

În fapt, un bărbat de 37 de ani, din comuna Cergău, nu putut prezenta documente legale de proveniență a îngrășămintelor și nici nu ar fi fost autorizat să depoziteze astfel de substanțe.

În cauză, polițiștii au înregistrat un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate și continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj.

Îngrășămintele au fost confiscate

Întreaga cantitate de îngrășăminte, în valoare de peste 100.000 de lei, a fost indisponibilizată și depozitată în condiții de siguranță.

La acțiune au participat și specialiști din cadrul Gărzii de Mediu Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel