Urmărește emisiunea live


Peste 10.000 de lumânări vor fi aprinse, sâmbătă, în Parcul Carol din Capitală

Zeci de cercetaşi de toate vârstele, vor aprinde peste 10.000 de lumânări, sâmbătă, începând cu ora 20:30, în Parcul Carol din Capitală. Acest eveniment se va desfăşura în cadrul Festivalului Luminii, în peste 25 de oraşe din întreagă ţară, pe tot parcursul lunii.

Festivalul Luminii a ajuns deja la a Vlll-a ediţie în realizat  de Organizaţia Naţională "Cercetaşii României".
Evenimentul va începe la ora 20:30 iar cele peste 10.000 de lumânări care se vor aprinde,vor fi aşezate în gulgţue confecţionate manual de către fiecare cercetaş în parte.

"Pe parcursul zilei, au fost  desfăşurate  activităţi interactive pentru toate vârstele: copiii au fost pictaţi în personajele lor preferate, au  învaţît să confecţioneze propria cutiuţă cu vise în cadrul atelierului de gulguţe, și s-au bucurat  în cadrul labirintului de gulguţe şi a atelierului de baloane de săpun".

De asemenea, în cadrul festivalului va avea loc şi un schimb liber cu cărţi, iniţiativa ce doreşte încurajarea lecturii şi redescoperirea bucuriei de a dărui.

"Tot ce aveţi de făcut este să împachetaţi o carte pe care aţi citit-o, să scrieţi un mesaj pentru viitorul cititor pe un post-it sau chiar pe ambalaj şi să o aduceţi la festival, iar noi ne asigurăm că nu rămâne fără stăpân şi nici voi fără un loc gol în biblioteca. Primiţi la schimb, o nouă poveste!", au informat cercetaşii.

Seara se va încheia cu un spectacol extraordinar de lumini şi foc, dar şi cu un concert surpriză.

Festivalul Luminii este un eveniment ce se desfăşoară simultan în mai multe oraşe din ţară, realizat de membrii Organizaţiei Naţionale "Cercetaşii României", dar şi de câţiva tineri voluntari, în fiecare an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel