EXCLUSIV  Pesta porcină. Ladă frigorifică Buzău. Criză: au dispărut toate

bani
bani

Este criză în Buzău: nu se mai găsește nicio ladă frigorifică la magazinele de profil din oraș.

Acest lucru s-a întâmplat după ce Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat, duminică dimineaţă, două focare de pestă porcină africană în două exploataţii de mici dimensiuni din localităţile Pătârlagele şi Pănătău.

De teama ca autoritățile să vină și să le ia porcii din curte, oamenii s-au grăbit să-i sacrifice încă din noaptea de sâmbătă spre duminică. Din acest motiv, au avut nevoie de lăzi frigorifice pentru a depozita carnea. Persoanele care s-au trezit mai târziu, nu au mai avut de unde cumpăra. Stocurile de la Altex, Dedeman și Praktiker erau zero. Oamenii au fost nevoiți să apeleze la rudele din Brașov pentru a face rost de lăzi frigorifice, informează DC News.

Două focare de pestă porcină africană

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat, duminică dimineaţă, două focare de pestă porcină africană în două exploataţii de mici dimensiuni din localităţile Pătârlagele şi Pănătău, a anunţat, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Buzău, prefectul Carmen Ichim.

O altă suspiciune de pestă porcină africană ar putea fi confirmată tot duminică la o exploataţie din Pătârlagele, aflată în vecinătatea focarului.

Prefectul susţine că "pesta porcină ar putea fi adusă din satul Frecăţei, judeţul Tulcea, de tatăl uneia dintre proprietarele porcilor infectaţi cu pestă porcină africană".

"Oamenii sunt inconştienţi, este clar că pesta porcină a fost adusă din judeţul Tulcea, în condiţiile în care s-au luat toate măsurile de stopare a acestui virus", a mai declarat prefectul Carmen Ichim.

Potrivit sursei citate, fiind vorba de focare la două exploataţii de mici dimensiuni, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău se va ocupa de aplicarea măsurilor legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel