Pesta porcină. Dăncilă, replică pentru Ponta

Scutaru Cristina / 31 aug 2018 / 12:12
Victor Ponta
Victor Ponta

Viorica Dăncilă i-a dat o replică lui Victor Ponta care a spus că România a fost avertizată că ne-am putea confrunta cu pesta porcină și totuși nu s-a luat nicio măsură.

”Nu pot să spun dacă este sau nu este adevărat, dar văd că se pot face foarte multe speculații. A arăta cu degetul și a transforma subiectul în unul politic este inoportun”, a zis Viorica Dăncilă.

”În an Centenar, mi-aș dori să  nu mai profităm de necazul unor oameni și să facem din aceste lucruri subiecte de dispută politic. Este foarte important să luăm măsurile care se impun. Deja au fost luate o parte din ele”, zisese premierul înainte de întrebarea pornind de la afirmația lui Victor Ponta.

De asemenea, întrebată dacă va vizita localităţile afectate de pesta porcină, ea a afirmat că nu este importantă vizita, deşi va merge dacă va fi necesar, ci să fie luate toate măsurile pentru a ajuta zonele respective.

”E important să luăm toate măsurile pentru a ajuta zonele respective, să respectăm ceea ce s-a stabilit la nivel guvernamental şi, în acelaşi timp, pentru mine e important să avem rectificarea bugetară pentru a putea despăgubi oamenii care au fost afectaţi de acest lucru”, a adăugat premierul.