Pescuit ilegal şi neraportat calcan şi rechin. Tone de pește confiscate - VIDEO

Peste 2,3 tone de pește au fost confiscate în urma unei acțiuni desfășurate de polițiști în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării și la Marea Neagră.

În perioada 5 – 8 noiembrie 2019, poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică - Serviciul de Poliţie „Delta Dunării" și cei ai I.P.J. Tulcea au organziat, cu ajutorul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., o acțiune pentru prevenirea şi combaterea activitaţilor ilegale din domeniul piscicol, se arată într-un comunicat de presă primit la redacție.

”Polițiștii, sprijiniți de inspectori piscicoli din cadrul A.N.P.A. — Serviciul Teritorial Tulcea, au acționat pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării" (judeţele Tulcea și Constanţa) și la Marea Neagră. În urma activităților desfășurate, au fost constatate 11 infracțiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura și au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, la aceeași legislație, în valoare totală de 4.800 de lei.”

De asemenea, condorm documentului, au fost indisponibilizate sau confiscate 283 de unelte de pescuit (setci din fir textil, setci monofilament, setci multi filament, vintire și carmace), în valoare totală de 14.700 de lei. Au fost, totodată, confiscate 2.328 de kilograme de pește, precum și 41,4 kilograme de icre.

VIDEO Pescuit ILEGAL

Pescuit ilegal şi neraportat calcan şi rechin

La data de 5 noiembrie 2019, polițiștii au verificat o societate comercială din Sulina, județul Tulcea, care are ca obiect principal de activitate pescuitul comercial. Din verificările efectuate au rezultat indicii că s-ar fi pescuit ilegal şi neraportat calcan şi rechin, contrar normelor şi dispozițiilor interne şi europene. Cantitatea vizată depăşeşte 1,5 tone de peşte, în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

Având în vedere aspecte constatate, a fost întocmit un dosar penal, urmând a fi continuate cercetările sub aspectul încălcării legislației privind pescuitul şi acvacultura.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel