UPDATE! Celulă de urgenţă la Minister: Patru vagoane cu motorină, răsturnate

Circulaţie feroviară oprită între Craiova şi Severin după ce 4 vagoane ale unui tren cu motorină au deraiat. Circulaţia a fost deviată.

UPDATE

Traficul feroviar pe relaţia Craiova - Timişoara se desfăşoară cu transbordare auto între staţiile Drobeta Turnu Severin şi Gârniţa, după ce câteva vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat şi un vagon s-a răsturnat pe segmentul de cale ferată Valea Albă - Simian, informează CR SA. Trenul avea în compunere 20 de vagoane şi transporta combustibil.

Trenurile înscrise în circulaţie până la ora 12.00 pentru care se asigură transbordare auto sunt R 9501, R 9504, IR 1797, IR 1692, IR 1591 şi IR 1590. 'Pentru menţinerea traficului feroviar de călători operaţional, compania asigură transbordare cu mijloace auto între staţiile Drobeta Turnu Severin - Gârniţa (şi retur), călătorii fiind preluaţi din aceste staţii de alte trenuri care circulă pe aceleaşi rute. Echipele de intervenţie ale CFR SA vor acţiona la faţa locului cu un tren de ajutor şi o macara de mare tonaj pentru repunerea pe şină a vagoanelor, apoi se va interveni pentru reparaţii la linie şi componentele infrastructurii în vederea redeschiderii traficului în condiţii de siguranţă.

La Ministerul Transporturilor a fost convocat comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă, iar o comisie a AGIFER va ancheta evenimentul feroviar pentru stabilirea cauzelor.

Ştirea iniţială:

Circulaţia feroviară este oprită joi dimineaţa între Craiova şi Severin după ce 4 din cele 20 de vagoane ale unui tren care transporta motorină au deraiat, unul fiind răsturnat, a declarat, pentru Agerpres, reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, Cristian Stanciu.

Potrivit sursei citate, evenimentul a avut loc în zona Balota din comuna Şimian.

'Vagonul răsturnat prezintă minime scurgeri de motorină, dar au fost luate toate măsurile în acest sens. Nu au fost semnalate victime. În zonă s-a montat un dispozitiv de protecţie şi se aşteaptă intervenţia reprezentanţilor CFR cu echipament auxiliar pentru transvazarea combustibilului şi repunerea pe sine', a spus Cristian Stanciu.

[citeste si]

La faţa locului sunt 3 echipaje de pompieri şi un echipaj cu autospeciala CBRN care asigură măsuri de protecţie a zonei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel