Pericolul din Nutella. Ce ingrediente periculoase conține

Publicația Business Insider notează că într-un borcan din celebra cremă Nutella, zahărul ocupă peste 50 % din compoziție, ceea ce nu este deloc benefic pentru sănătate. Pe locul doi în compoziție se află uleiul de palmier, despre care s-a descoperit recent că ar putea produce cancer. 

Imagini devenite acum virale și încarcăte de Reddit (și creată inițial de centrul de consum din Hamburg, Germania) arată exact ce se află într-un borcan de Nutella.

Astfel, Nutella conține doar cinci ingrediente: ulei de palmier, cacao, alune, lapte praf degresat și zahăr. Înrijorător este, conform publicației faptul că mai mult de jumătate din compoziție este reprezentată de zahăr. 

Potrivit etichetei sale nutriționale, un borcan de Nutella are 21 de grame de zahăr la 37 de grame de cremă. O mare parte din restul igredientelor o reprezintă uleiul de palmier - care conform ultimelor informații ar cauza cancer. 

De asemenea, eticheta menționează că borcanele conțin "peste 50 de alune la un borcan mare". 

Răspuns oficial din partea producătorului 

Ferrero, compania care face Nutella, a comentat pentru Business Insider

"Una dintre convingerile nutriționale ale Ferrero este că dimensiunile mici ale porțiilor ajută oamenii să se bucure de alimentele lor preferate cu moderație. Etichetarea tuturor produselor noastre le permite consumatorilor să facă alegeri în cunostiintă de cauză și să se asigure că Nutella poate fi savurat în cadrul unei diete echilibrate".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel