Pericol uriaș în cazul Irina Cristescu-Hector Bitar. Amănunte despre care nimeni nu vorbește-EXCLUSIV

Cazul Irina Cristescu-Hector Bitar, în care o instanță din România a decis ca fiica celor doi, Alessia, în vârstă de doi ani să fie luată de la mamă și trimisă în Mexic, a sârnit revoltă, semne de întrebare, dar nimeni nu a vorbit despre un pericol cu adevărat uriaș.

Prof. univ. dr. Geanina Cucu Ciuhan, directorul Minnie Psychological Center, contactată de DC News, a explicat riscurile la care este supusă micuța Alessia dacă va fi luată de lângă mamă, din locul în care a crescut de când avea doar două luni.

"În cazurile de custodie, legătura de atașament dintre copil și părinte trebuie să fie unul dintre cei mai importanți factori ai evaluării "în cel mai bun interes al copilului" pe care psihologul trebuie să o realizeze. Ori legătura de atașament este cu mama", ne-a spus specialistul.

Întrebată ce s-ar întâmpla dacă micuța ar ajunge la tată, Geanina Cucu Ciuhan ne-a declarat: "Dacă relația de atașament este una disfuncțională, copilul va experimenta dificultăți semnificative în reglarea emoțională, în relațiile de familie, la școală și în grupul de prieteni, iar performanța academică îi va fi de asemenea afectată.

De asemenea, studiile au arătat o foarte mare probabilitate ca acești copii, odată ajunși adulți, să dezvolte la rândul lor relații de atașament disfuncționale cu propriii lor copii, transmițând acest pattern disfuncțional generației viitoare".

[citeste si]

Disperată la gândul că, odată întoarsă în Mexic, viaţa copilului său este ameninţată, Irina Cristescu anunţă că va lupta pe toate căile legale pentru a împiedica acest lucru şi pentru a-i oferi Alessiei o viaţă normală, un mediu în care copilul să se poate dezvolta fără traume care riscă să fie irememediabile.

Într-un stat de drept, membru al UE, viaţa unui copil nu poate fi judecată şi decisă fără a ţine cont de situaţia de fapt şi de interesul suveran al copilului de a creşte alături de mama sa, a cărei capacitate de a-i oferi un mediu sigur şi afectuos a fost dovedită indubitabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel