Pericol de inundaţii în Galaţi. Dunărea creşte în ritm alarmant

Este alertă de inundaţii la Galaţi! După ploile torenţiale din ultimele zile, fluviul a crescut brusc şi a trecut de cota de atenţie. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a cerut lucrătorilor de pe faleză să se pregătească pentru ce e mai rău. Mai ales că toate deversările de pe dealuri se vor acumula, în continuare, în Dunăre. Timp de încă trei zile, fluviul este sub cod portocaliu de inundaţii.

Pompierii atrag atenţia că "trebuie să avem pregătiţi saci de nisip. În următoarele două zile, aşteptăm un vârf de viitură. De asemenea, trebuie să existe folie pentru intrări, pentru uşi", scrie observator.tv. 

Pe marginea Dunării, gălăţenii privesc îngroziţi cum apa creşte îngrijorător de la o zi la alta. Staţia de aşteptare la trecerea fluviului spre Tulcea este deja sub ape. 

"Azi-dimineaţă s-a atins cota de 572 de centimetri, cu plus 12 centimetri peste cota de atenţie. Aşteptăm un vârf de viitură în următoarele două zile. Suntem pregătiţi, monitorizăm creşterile fluviului Dunărea", a explicat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi. 
 
La Galaţi, Dunărea a atins pragul istoric de 687 de centimetri acum 9 ani. Atunci s-a luat în calcul evacuarea a zeci de oameni dintr-un cartier al oraşului. Din fericire, nu a fost cazul. Într-un final, fluviul a fost ţinut sub control cu ajutorul digurilor supraînălţate cu saci umpluţi cu nisip. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel