PERICOL cu sticlele de plastic când le reutilizezi. Descoperire îngrijorătoare a experților

sticlă plastic
sticlă plastic

Sticlele de plastic sunt un real pericol pentru sănătate.

Reutilizarea unei sticle de plastic pentru a o lua la serviciu sau la sala de sport este o acțiune pe care marea majoritate a oamenilor o fac fără să se gândească cu adevărat la consecințe. Pare un lucru inofensiv, dar aflați că implică o serie de riscuri necunoscute care pot pune sănătatea în pericol.

Treadmill Review, un site care se ocupă de testarea produselor pentru a vedea dacă pot fi utilizate fără niciun risc, a analizat  12 sticle de apă din plastic. Acestea au fost folosite de un sportiv timp de o săptămână, scrie 20minutos.es.

Rezultatele au fost surprinzătoare

Au găsit până la 900.000 de bacterii. Deși este adevărat că unele bacterii nu prezintă o problemă de sănătate, în analiza Treadmill Review se arată că până la 60% dintre bacterii ar putea provoca boli. Autorii studiului au spus că ”a bea din aceste sticle poate fi mai rău decât să mănânci din vasul animalului tău sau să bei apă din chiuvetă."

De asemenea, plasticul conține bisfenol (BPA), un compus toxic despre care se crede că interacționează cu hormonii sexuali.

În ciuda studiilor și cercetărilor efectuate, există posibilitatea reutilizării unei sticle de plastic. Dacă se spală cu un săpun după fiecare utilizare, este posibil să se prevină înmulțirea bacteriilor. Cu toate acestea, există încă îndoieli dacă această acțiune poate elimina bisfenolul A.

De asemenea, trebuie să verificați dacă sticla de plastic are fisuri prin care pot intra germeni sau bacterii. În aceste cazuri, este mai bine să înlocuiți sticla cu una nouă. 

Cel mai bine ar fi să nu refolosiți sticlele de plastic. După ce le goliți, reciclați-le. De asemenea, puteți folosi recipiente din sticlă sau metal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel