Percheziții la un spital județean și o policlinică. Medici vizați de corupție

Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie efectuează, marţi, sub coordonarea unui procurori, percheziţii la secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, dar şi la cabinetul de ortopedie al Policlinicii.

Managerul unităţii sanitare, doctorul Codruţ Munteanu a confirmat, pentru Agerpres, că "se efectuează percheziţii de amploare" la cele două locaţii.

"În jurul orei 10.30 am primit un telefon de la secţia de ortopedie iar şeful secţiei mi-a solicitat să merg până acolo pentru că este un control al DGA. Am vorbit apoi cu un domn procuror care mi-a spus că nu este nevoie să vin eu personal, ca manager, ci să deleg doi oameni din conducere, şi am delegat doi jurişti care asistă la desfăşurarea percheziţiilor şi în spital, şi în Policlinică", a declarat, pentru Agerpres, doctorul Codruţ Munteanu.

Mai mulți medici vizați de Direcția Anticorupție

"E un colectiv destul de neomogen la Ortopedie, cu probleme, nu cred că este o singură ţintă, cred că sunt mai multe ţinte. Percheziţiile nu s-au terminat. Au apărut mai mulţi avocaţi care m-au întrebat diverse lucruri, probabil au solicitat doctorii. Nu am nici o concluzie. Unul dintre avocaţi cred că a venit pentru medicul din Policlinică, doctorul Gheorghe Borş. Jurista mea îmi spunea că anchetatorii sunt acum în cabinetul de la Policlinică. Sunt percheziţii de anvergură, sunt foarte mulţi jandarmi, foarte multe dispozitive, este o chestie de amploare", a mai declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă s-a mai confruntat cu un scandal de corupţie în anul 2015.

Vezi și: 

Dispute în Senat. USR: Demersul este iresponsabil

Casa primarului Cherecheș, spartă: Au vrut să îmi pună microfoane!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel