Percheziţii la traficanţi de etnobotanice; 8 persoane sunt audiate la DIICOT Covasna

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Covasna şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat miercuri 12 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări care vindea online droguri şi etnobotanice. 

În urma percheziţiilor, opt persoane au fost ridicate şi duse la DIICOT Covasna pentru audieri. Potrivit unor comunicate ale DIICOT şi IGPR, în urma percheziţiilor, au fost ridicate 777 de grame de praf alb (substanţă activă folosită la prepararea etnobotanicelor), 40 de kilograme de plante, 11 litri de alcool, 122 de plicuri cu substanţe susceptibile a fi din categoria celor cu efecte psihoactive, pregătite pentru a fi expediate. Valoarea pe piaţă a drogurilor este de aproximativ 950.000 lei. Din cercetări a reieşit că, la sfârşitul anului 2014, o femeie şi doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 38 şi 45 de ani, din Bucureşti, au creat şi administrat un site, prin intermediul căruia au comercializat produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

De asemenea, cei în cauză au pretins că produsele vândute sunt autorizate, respectiv că tranzacţionarea acestora este permisă de lege. Ulterior, în cursul lunii septembrie 2015, membrii grupării au încheiat un contract cu o firmă de curierat şi au recrutat alte 4 persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani, din Bucureşti şi Otopeni. Astfel, în perioada septembrie - noiembrie 2015, prin intermediul societăţii de curierat, au fost livrate aproape 1.300 de colete cu produse cu efecte psihoactive, pentru care membrii grupării au obţinut aproximativ 364.000 de lei. Totodată, din cercetări a rezultat că printre substanţele susceptibile a avea efecte psihoactive comercializate prin intermediul site-ului s-au regăsit şi droguri de mare risc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel