Percheziții la traficanți de droguri. Plantau canabis în grădină și aveau recolte de zeci de mii de euro

Canabis. FOTO: IPJ Bistrița-Năsăud
Canabis. FOTO: IPJ Bistrița-Năsăud

O cultură de canabis și o recoltă în valoare de zeci de mii de euro au fost indisponibilizate de polițiștii din județul Bistrița Năsăud. Două persoane au fost reținute. 

În cursul zilei de ieri polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud, au efectuat trei percheziții domiciliare, toate pe raza județului, pentru documentarea activității infracționale a două persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul acestui an, o femeie de 48 de ani, din Tureac, împreună cu concubinul ei, un cetățean german în vârstă de 61 de ani ar fi inițiat o cultură outdoor de canabis.

În urma perchezițiilor, a fost descoperită o cultură outdoor de canabis, constituită din 70 de plante în diferite stadii de dezvoltare și mai multe echipamente care constituiau un laborator indoor de creștere a plantelor de canabis.

Canabis în valoare de zeci de mii de euro

De asemenea, au fost descoperite și ridicate aproximativ 5 kg. de masă verde de canabis, aproximativ 20 de kg. de muguri de canabis, repartizate în 166 de caserole și 134 de pungi, 22.500 de euro și 2 cântare electronice de mare precizie. De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 3 laptopuri, 4 telefoane mobile, o tabletă și 5 HDD.

Cei doi sunt cercetați pentru trafic de droguri de risc, fiind reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile vor fi prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel