Percheziţii în Bucureşti şi alte 12 judeţe

Miercuri, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Târgu Mureș efectuează 59 de percheziții în București și în 12 județe, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Descinderile au loc în județele Mureș, Alba, Sibiu, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Iași, Giurgiu, Covasna, Harghita, Ilfov, precum și în municipiul București, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române, transmis Agerpres. "Din cercetări a reieșit că trei persoane ar fi înființat sau preluat mai multe firme fantomă, pe care le-ar fi folosit strict pentru emiterea de facturi fiscale fictive către diverși agenți economici, cu scopul diminuării masei impozabile a acestora din urmă și, implicit, sustragerii de la plata către bugetul de stat a impozitelor și taxelor aferente. După emiterea facturilor fictive, cei în cauză ar fi încasat în conturile acestor societăți contravaloarea respectivelor facturi fiscale, iar sumele încasate ar fi fost retrase integral și restituite reprezentanților firmelor reale, fără comisionul perceput de aceștia, care varia între 5 — 12%", se precizează în comunicat.

[citeste si]

Conform aceleiași surse, reprezentanții firmelor reale sunt cei care au deschis circuitul de spălare a banilor, prin virarea către firmele fantomă a valorii înscrise în facturile fiscale fictive, pe care le primeau și le înregistrau în contabilitate.

Persoanele implicate în comiterea infracțiunilor vor fi conduse la sediul BCCO Târgu Mureș pentru audieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel