Percheziții de amploare. Ce vizează anchetatorii în dosarul cu prejudiciu de 2 milioane de euro

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Mai multe firme din oraşul Potcoava au fost percheziţionate miercuri, într-un dosar cu un prejudiciu estimat de 2 milioane de euro. 

Firmele ar fi vândut bunuri fictive sau supraevaluate către primării şi alte instituţii din mai multe judeţe şi au fost percheziţionate miercuri, într-un dosar instrumentat de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Giurgiu, în care au avut loc peste 100 de percheziţii în 25 de judeţe. Potrivit unor surse judiciare, în judeţul Olt percheziţiile s-au desfăşurat în oraşul Potcoava şi în comuna Osica de Sus.

Percheziţii şi în alţi ani 

Mărfurile achiziţionate fictiv de primării şi alte instituţii ar fi materiale de construcţii şi mobilier urban. La Potcoava au mai fost efectuate percheziţii şi în anii precedenţi (octombrie 2012, februarie 2016, septembrie 2017, mai 2018), în dosare penale privind infracţiuni economice, respectiv evaziune fiscală, spălare de bani ori similare celui instrumentat în prezent de poliţiştii din Giurgiu.

În septembrie 2017, într-o dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la 6,8 milioane lei, instrumentat de IPJ Olt, au avut loc 20 de percheziţii în cinci judeţe: Olt (Drăgăneşti-Olt şi Potcoava), Giurgiu (în municipiul Giurgiu şi comunele Oinacu şi Gogoşari), Dâmboviţa (Mătăsaru şi Conteşti), Teleorman (Putineiu) şi Dolj (Poiana Mare). Din cercetări efectuate în dosarul instrumentat de IPJ Olt a reieşit că în cadrul unui circuit economic s-ar fi desfăşurat operaţiuni fictive cu bunuri prin intermediul unor firme de tip fantomă, iar persoanele implicate ar fi livrat către instituţii bunuri (mobilier urban) fără a avea documente justificative de provenienţă, scrie Agerpres. 

Percheziţii la nivel naţional

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au efectuat, miercuri, 102 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi 25 de judeţe, într-un dosar în care mai multe persoane sunt bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.0000 de euro prin infracţiuni de fals şi de serviciu. 'În această dimineaţă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, efectuează peste 100 de percheziţii, în 25 de judeţe şi în Bucureşti, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.0000 de euro prin infracţiuni de fals şi de serviciu', informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis miercuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel