Percheziții. Grupare destructurată pentru camătă și proxenetism. Cum acționau

Perchezitii
Perchezitii

Polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat percheziții domiciliare și au pus în executare 8 mandate de aducere, pe raza județului Giurgiu, la persoane bănuite de camătă, proxenetism, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare a banilor.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate aproape 79.000 de lei, peste 16.000 de euro, aproximativ 300 de grame de bijuterii din aur, 3 autoturisme, 10 telefoane mobile, aparatură destinată minării de monedă virtuală bitcoin, dar și înscrisuri cu valoare probatorie.

Cum funcționa gruparea infracțională

Din cercetări a reieșit că gruparea de criminalitate organizată și-ar fi desfășurat activitatea infracțională în perioada 2012-2019, sub forma unei întreprinderi infracționale, care ar fi fost constituită pe criterii familiale, condusă de ,,pater familias", respectiv liderul grupării.

Acesta ar fi pus bazele unei grupări cu notorietate locală negativă, care ar fi fost specializată în comiterea infracțiunilor de camătă, proxenetism, instigare la fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare a banilor, pe raza municipiului Giurgiu, dar și în străinătate, în special în Franța.

Gruparea ar fi fost formată din membri familiei: tatăl, cei doi fii ai acestuia, fosta soție, mama liderului grupării, fosta sa concubină, fiica sa și tatăl acesteia, dar și alte persoane apropiate. 

Membrii grupării s-ar fi erijat în reprezentanții unei virtuale microîntreprinderi financiar-nebancare, care ar fi fost capabilă să acorde împrumuturi cu dobânzi cuprinse între 5% și10%, cu condiția lăsării, de către ,,clienți", cu titlu de garanție a unor bunuri mobile sau imobile.

Cum erau folosiți banii obținuți din camătă și proxenetism

Banii obținuți din camătă și proxenetism ar fi fost investiți în achiziții de imobile sau autoturisme de lux, înscrise pe numele celor care au constituit această ,,afacere familială”.

Vezi și: 

Mircea Badea, după decizia ÎCCJ în dosarul cu Mălin Bot: Îl executăm silit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel