PERCHEZIȚII în București și 6 județe. Prejudiciu uriaș

Rodica Mitu / 16 ian 2018 / 10:11
Percheziții
Percheziții

Polițiștii din Olt efectuează 17 percheziții în București și în șase județe, la sediile unor firme și la domiciliile unor  persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de lei, prin evaziune fiscală. 

La data de 16 ianuarie, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, efectuează 17 percheziții, în municipiul București și în județele Olt, Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu și Ilfov. Perchezițiile sunt efectuate la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

La acțiune participă peste 70 de polițiști din Olt, din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și de la inspectoratele de poliție județene Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu și Ilfov, potrivit IPJ Olt.

În fapt, administratorul unei firme din județul Olt este bănuit că, în perioada 2011 – 2016, ar fi înregistrat achiziţii fictive, constând în obiecte de mobilier urban, de la 14 societăți comerciale, cu scopul de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a T.V.A., precizează sursa citată.

Plățile între firme au fost făcute prin numerar, iar bunurile a căror proveniență nu a putut fi justificată, au fost tranzacționate ulterior către instițutii și unități administrativ-teritoriale.

Prejudiciu

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei.

[citeste si]

Mandate de aducere

Vor fi puse în executare 14 mandate de aducere, persoanele depistat urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.