Percheziții de amploare: Peste două kilograme de droguri confiscate

Poliţia Română a efectuat, pe parcursul ultimelor două săptămâni, 120 de percheziţii, în urma cărora au fost ridicate peste două kilograme de droguri, a informat duminică IGPR. 

Potrivit IGPR, în perioada 6 - 19 ianuarie, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 37 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani. 

În cadrul investigaţiilor, pentru probarea activităţii infracţionale a 164 de persoane bănuite, poliţiştii au efectuat 120 de percheziţii ce au vizat imobilele folosite de acestea. În urma administrării probatoriului, 55 dintre acestea au fost reţinute sau arestate şi opt au fost plasate sub control judiciar. 

Bani și imobile confiscate 

De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii ori au fost confiscate 7 imobile, 5 autoturisme, 132 de telefoane mobile, 71 de cartele SIM, 256 de medii de stocare, 33 HDD, 49 de laptop-uri, 10 tablete, 31 de carduri bancare, 5 arme şi 4 cartuşe, aproape 2.000 de pachete cu ţigări şi un inel cu diamant. 

Poliţiştii au ridicat, totodată, în vederea cercetărilor, aproape 100.000 de euro şi 3.000 de lire sterline, 93 comprimate extasy, 3 grame de marihuana, 6 grame de cocaină, 2.270 de grame de canabis, 9 cântare electronice şi 15 grindere. 

La acţiunile desfăşurate au participat poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române. 

Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. 

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea DIICOT, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel