Percheziții de amploare la Pitești. Bani, bijuterii și arme CONFISCATE

Percheziții
Percheziții

Importante sume de bani, bijuterii şi arme au fost ridicate în urma percheziţiilor efectuate, luni, într-un dosar de trafic de persoane instrumentat de ofiţerii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti, sub coordonarea procurorilor DIICOT. 

Cele 71 de percheziţii s-au desfăşurat în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, precum şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea a patru grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani care acţionau în România, Marea Britanie, Belgia, Elveţia, Germania, Cehia şi Spania. 

"Acţiunea se înscrie într-o serie mai ampla de activităţi desfăşurate în cadrul Echipei Comune de Anchetă constituite între autorităţile judiciare din România, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord şi Regatul Belgiei. Pentru probarea activităţii infracţionale a celor patru grupuri infracţionale organizate s-a acţionat coordonat în România, Marea Britanie, Belgia, Elveţia şi Cehia, fiind efectuate 20 de percheziţii domiciliare" 

Conform aceleiaşi surse, din cele patru grupuri infracţionale făceau parte 52 de persoane, în urma descinderilor fiind depistaţi 35 de suspecţi care vor fi audiaţi la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT. 

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2009, membrii celor 4 grupuri infracţionale organizate ar fi recrutat prin inducere în eroare sau ar fi determinat mai multe tinere în vederea practicării prostituţiei în Elveţia, Germania, Marea Britanie, Belgia, Cehia şi Spania (zona Ibiza). Banii astfel obţinuţi ar fi fost folosiţi la cumpărarea de bunuri pe numele membrilor grupurilor infracţionale organizate sau pe numele unor persoane din anturajul acestora", se mai menţionează în comunicatul BCCO Piteşti. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT, din cercetările efectuate în dosar a rezultat că suspecţii au obţinut din activitatea infracţională importante sume de bani, doar prin transferuri bancare obţinând suma de circa 5 milioane de euro. 

În urma percheziţiilor domiciliare au fost ridicate pentru cercetări sumele de 151.910 euro, 170.483 de lei, 30.100 de franci elveţieni, 720 de dolari americani, 3.800 de coroane suedeze precum şi 24 de laptop-uri, 92 de smartphone-uri, nouă tablete, 500 de grame de bijuterii din aur, un pistol cu aer comprimat şi patru cartuşe de carabină deţinute ilegal, precum şi 34 de ceasuri de lux, în valoare estimată de circa 210.000 de euro. 

Eurojust a asigurat suportul operaţional şi financiar necesar constituirii şi desfăşurării activităţilor operaţionale, iar Europol a facilitat schimbul de informaţii între statele implicate, prin organizarea de întâlniri operaţionale şi a oferit sprijin analitic, inclusiv prin prezenţa unui birou mobil în România, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel