Urmărește emisiunea live


Pepene gaben sau pepenele roşu? Care e mai bun pentru organism

Pepenii se numără printre fructele preferate de toată lumea, vara. Atât pepenele roşu, cât şi cel galben au un conținut ridicat de apă și, prin urmare, favorizează hidratarea, dar au și unele diferențe pe care le prezentăm mai jos.

Pepenele galben, o sursă bună de antioxidanți și potasiu

 

Acest fruct are în medie 55 Kcal la 100 de grame și oferă hidrați în proporție de aproximativ 15%, cu multe zaharuri naturale, fibre şi micronutrienţi.

Printre mineralele sale se numără potasiului, similar bananelor, precum și magneziul. De asemenea, pepenele galben  conţine vitamina B, vitamina A și vitamina C, la fel ca fructul kiwi.

VEZI ŞI Cum alegi cel mai bun pepene? Cinci trucuri pe care trebuie să le ştii

Conținutul de apă este de aproximativ 85% și, astfel, rămâne un fruct răcoritor, având densitate mare de substanțe nutritive bune pentru organism.

Pepene verde, mai ușor și mai hidratant

 

Pepenele verde, spre deosebire de cel galben, are un conținut de apă de aproximativ 95%, deci este mult mai ușor (28 Kcal la 100 de grame) și mai hidratant. 

De asemenea, aceştia au glucide mai puține, iar concentrația de nutrienți este mai mică, având astfel mai puţin potasiu, magneziu, vitamina C, caroten și vitamina A, dar are proporții mai mari de vitamine B, în special acid folic.

Pepene galben sau pepene verde?

 

Acestea sunt fructe similare din punct de vedere al conţinutului de apă, dar cu multe diferențe. Cu toate acestea, ca și alte fructe, nu putem spune că unul este mai bun decât altul.

Dacă vrem să ne hidratăm mai mult, ar trebui să alegem un pepene verde. Pepenele galben este o sursă mai concentrată de nutrienți.

În mod similar, ambele fructe ne ajută să mâncăm mai sănătoase și le putem include într-o varietate de feluri de mâncare răcoritoare în timpul verii.

VEZI ŞI Cum îţi dai seama dacă un pepene este injectat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel