Pentru fostul preşedinte brazilian Lula, Jair Bolsonaro "nu face nimic", doar "distruge"

Preşedintele brazilian de extremă dreapta Jair "Bolsonaro nu face nimic, el distruge", a afirmat fostul preşedinte al Braziliei Luiz Ignacio Lula da Silva, aflat în detenţie din aprilie 2018, într-un interviu oferit cotidianului francez Le Monde, publicat joi, informează AFP.

"Acesta este un guvern de distrugere, fără nicio viziune asupra viitorului, fără program, care nu este calificat pentru (a se afla la) putere", denunţă Lula, condamnat la opt ani şi zece luni de închisoare pentru corupţie.

Lula invocă în special educaţia, drepturile angajaţilor, industria şi privatizările, precum şi absenţa unei politici a mediului la Jair Bolsonaro.

Referitor la Amazonia, pradă unor incendii violente şi unei recrudescenţe a despăduririlor, "poporul trebuie să reacţioneze", consideră Lula. "Trebuie ca brazilienii să se mobilizeze", afirmă el.

În schimb, el se opune ideii unui statut internaţional pentru cea mai mare pădure tropicală a planetei, aşa cum a sugerat preşedintele francez Emmanuel Macron. "Amazonia este prioritatea Braziliei. Ea face parte din patrimoniul brazilian. Şi Brazilia este cea care trebuie să aibă grijă de ea", a insistat Lula.

În ceea ce priveşte propriul său viitor, Lula, intervievat la sediul poliţiei federale din Curitiba (sudul Braziliei), asigură că "nu cere nicio favoare, nicio reducere a pedepsei". "Nimic decât dreptate!. "Tot ceea ce vreau este să mi se recunoască nevinovăţia", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel