Pensiile speciale. Seidler: Acest lucru va duce la declararea legii ca neconstituțională!

Cristian Seidler (USR) a făcut declaraţii înainte de şedinţa de plen în care se va dezbate eliminarea pensiilor speciale.

"Noi am spus, pensiile magistraţilor trebuie plafonate pentru a nu se ajunge în situaţia pensiilor nesimţite. Includerea abrogării pensiilor magistraţilor în această lege va duce la declararea ei ca neconstituţională. Ignorarea acestei situaţii este un compromis pentru ca majoritatea parlamentară, PSD şi PNL, să poată spună că au dorit eliminarea pensiilor speciale, dar CCR le-a de declarat neconstituţionale", a declarat Cristian Seidler.

"Toată lumea şi-ar dori să fie pensionar"

"Ar trebui că pensia să nu fie mai mare decât ultimul venit. Este şi normal ca atunci când te pensionezi să nu ai un venit mai mare decât atunci când lucrai pentru că, dacă asta s-ar generaliza la nivelul societăţii, toată lumea şi-ar dori să fie pensionar şi nimeni nu ar mai dori să lucreze", a mai spus reprezentantul USR.

"S-ar putea specula ca USR este împotriva pensiilor speciale"

"În plen, vom merge pe raportul Comisiei şi acolo este un amendament respins, pe care îl vom susţine şi care prevede plafonarea pentru ca proiectul să devină constituţiona". Dacă amendamentul va pica, vom aproba acest proiect rămânând ca CCR să decidă. Dacă noi am vota împotrivă, s-ar putea specula ca USR este împotriva pensiilor speciale. În plen reunit, vom insista ca legea USR de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor să fie pusă pe ordinea de zi. Ea este ignorată de doi ani de zile", a mai spus Seidler.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel