Pensii armată. Ciucă: "Armata nu trebuie separată în cei care au fost în misiuni și cei care nu au fost"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Apărării Nicolae Ciucă explică faptul că militarii nu au pensie specială, ci pensie de serviciu, iar Armata nu trebuie separată în cei care au fost în misiuni și cei care nu, deoarece participarea la teatre de operații este posibilă cu sprijinul colegilor din țară.

„Despre pensii... o chestiune pe care o putem înţelege şi într-o altă notă decât cea a pensiilor militare. Pentru că atunci când vorbeşti de o separare la nivelul instituţiei militare, eu cred că obiectivul nu este acela de a analiza într-un mod onest şi echitabil situaţia pensiilor ci, mai degrabă, de a induce o stare de frământare şi nelinişte într-o instituţie de bază, fundamentală, a statului român, care se bucură de încrederea şi suportul populaţiei într-un procent covârşitor de mare", a scris pe pagina sa de Facebook Nicolae Ciucă.

Militari nu sunt numai în armată - militari sunt şi în celelalte instituţii din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Discuția separării pensiilor militarilor

Precizările vin în contextul în care au fost discuții despre o separare în cadrul Armatei în privința pensiilor - cei care au participat sau nu la misiuni.

„Doar ca să înţeleagă cei care sunt mai puţin familiarizaţi cu terminologia, dar şi cu sintagmele din domeniul militar, precizez că pentru a susţine un militar în teatrele de operaţii este nevoie de 9 -12 oameni în activităţile de suport. Noi nu ne putem îndeplini misiunile, oriunde am fi, fără să ne bucurăm de tot ceea ce înseamnă liniile de suport logistic, liniile de suport tehnic, liniile de suport moral, care au o componentă considerabilă în ceea ce înseamnă succesul acţiunii militare", mai scrie ministrul Apărării.

Armata nu trebuie separată în „cei care au fost în misiuni şi cei care nu au fost".

„Noi nu puteam să mergem în misiuni în dacă nu erau cei din ţară care să ne sprijine în executarea misiunilor. Pericolul şi tot ceea ce înseamnă cadrul de desfăşurare a acţiunii militare este asumat de fiecare dintre noi, inclusiv de logisticieni, pentru că logistică se face şi în teatrul de operaţii", se mai arată în postare.

Militarii nu au pensie specială, ci beneficiază de pensie militară de serviciu, atrage atenția ministrul, conform Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel