Pensii, alocaţii. Iordache: "Uitaţi-vă la Iohannis"

Florin Iordache
Florin Iordache

Creşterile "semnificative" de alocaţii şi pensii nu pot fi aplicate atâta timp cât nu există un buget aprobat, a declarat, miercuri, social-democratul Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

"Consecinţele practice sunt că nu se adoptă bugetul şi cu fiecare zi de întârziere autorităţile locale sunt obligate să se încadreze în acel 8% din anul trecut. Creşterile semnificative, de la alocaţii până la pensii, atâta timp cât nu avem un buget, nu pot fi aplicate. În fiecare zi de întârziere cei care nu primesc fie alocaţii, fie pensii, fie salarii, să se uite spre Cotroceni şi spre preşedintele Iohannis", a afirmat Iordache, la Parlament, chestionat în legătură cu consecinţele practice ale retrimiterii bugetului în Parlament.

Întrebat dacă vor fi probleme cu plata pensiilor şi a salariilor, el a răspuns: "Nu, eu discutam de creşteri. Sunt anumite creşteri prevăzute în buget şi toate aceste creşteri, fie că discutăm de autorităţi, fie de alocaţii, sunt cuprinse în capitol distinct în buget şi atâta timp cât nu avem un buget promulgat toate aceste creşteri pe care noi le-am anunţat nu pot fi aplicabile".

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că va retrimite Parlamentului spre reexaminare legea bugetului de stat pe anul 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel