Pedepse polițiști și procurori. Norica Nicolai: Ar fi DRAMATIC pentru noi

Roxana Neagu / 21 aug 2019 / 11:37
Norica Nicolai
Norica Nicolai

Norica Nicolai, președintele Consiliului național al ALDE, a vorbit despre sancțiunile pentru polițiști și procurori. 

”Vă dați seama ce dificil este să incriminezi prostia? Ea nu e incriminată în nicio legislație penală și ar fi dramatic pentru noi dacă am avea o evaluare de competențe. Am ajunge la concluzia că incompetența este regula și pregătirea profesională e excepția în anumite domenii, mă refer la procuratură și la poliție. După Caracal, poți să spui cu certitudine că ai de-a face cu o precaritate profesională a organelor de anchetă pe care n-am mai întâlnit-o niciodată. Cel puțin în cariera mea de procuror, fiecare făcea o școală și știa o meserie.” a spus Norica Nicolai, în interviul pentru DCNews

Practica greșită a procurorilor, polițiștilor nu se sancționează. ”Vorbim de procurori care fac parte dintr-o structură de putere, a treia putere în stat, care are parte doar de privilegii, nu și de responsabilitate” a mai spus liderul ALDE, care subliniază că aici CSM  trebuie să aibă un rol important pentru că ”eșecurile lor profesionale costă societatea, (...) tot noi le decontăm”. 

Nici polițiștii nu fac parte dintr-un sistem de responsabilitate, pentru că se presupune că fac parte dintr-o categorie foarte bine pregătită, care nu încalcă legea, a mai precizat Norica Nicolai. 

”Incompetența nu se sancționează în România în niciun mod, ba dimpotrivă” subliniază Norica Nicolai.