Pedeapsă record într-un dosar DNA: 16 ani pentru afaceri cu terenuri

Instanța Supremă l-a condamnat astăzi la 16 ani de închisoare cu executare pe Radu Ion Fotino, revendicatorul terenurilor din cartierul ANL ”Henri Coandă”, acuzat de înșelăciune prin afaceri cu terenuri de procurorii-anticorupție, scrie Mediafax.

ÎCCJ a respins recursurile lui Radu Iaon Fotino și Andra Luminița Râșnoveanu împotriva deciziei Curții de Apel București din 20 decembrie 2011. Astfel, Ion Radu Fotino rămâne cu pedeapsa de 16 ani de închisoare cu executare, iar Andra Luminița Râșnoveanu cu 11 ani ani.

Pedeapsa dispusă de ÎCCJ în acest dosarestea cea mai mare dată de o instanță într-un dosar instrumentat de DNA.

Fotino a fost condamnat pe 20 decembrie 2011 de CAB la 16 ani de închisoare cu executare, instanța majorând cu un an pedeapsa dispusă în 31 iulie 2009 de Tribunalul București.

Radu Ion Fotino a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în februarie 2007, fiind acuzat că, folosindu-se de certificate fictive de moştenitor, pe care le-a prezentat autorităţilor locale din judeţele Călăraşi, Ilfov şi Teleorman, a obţinut reconstituirea dreptului de proprietate asupra a peste 200 de hectare de teren.

Anchetatorii au stabilit că Radu Ion Fotino a dobândit în mod fraudulos calitatea de unic moştenitor al familiilor Bildirescu şi Lăzărescu prin falsificarea a două certificate de legatar universal (act care atestă calitatea de moştenitor asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile obţinut în baza unui testament) şi a unui certificat de moştenitor.

Astfel, folosindu-se de calitatea conferită de aceste certificate fictive, Fotino ar fi indus în eroare autorităţile din judeţele Ilfov, Călăraşi şi Teleorman, cărora le-a solicitat să i se reconstituie drepturile de proprietate asupra unor bunuri mobile şi terenuri agricole situate în oraşul Voluntari, precum şi în comunele Ulmeni, Salcia şi Troianul, potrivit DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel