Pedagog celebru: Dana Nălbaru, gest dramatic. Părinții se revoltă

Profesorul Ion Pânișoară, un cunoscut psihopedagog, a semnalat pentru DCNews două concluzii surprinzătoare care se desprind după ce cântăreața Dana Nălbaru a decis să-și retragă fiica de la școală, optând pentru sistemul home-school.

”Gestul artistei Dana Nălbaru are o semnificație importantă, a spus prof. Pânișoară. Ar trebui să dea de gândit întregii societăți,  ca reacție împotriva unui sistem care începe să meargă tot mai rău, așa cum se întâmplă în pre-universitar. Este revolta unor părinți care văd că lucrurile nu sunt în regulă și încearcă să se opună, să acționeze, printr-un gest dramatic. De remarcat că în zona pre-universitară există alternativa școlilor private, care merg bine, neașteptat de bine, chiar. Nu știu de ce au ales părinții sistemul home-school, dar acesta are riscuri mari, în România. Lipsind reglementările clare, nu se știe cum se va face reinserția în sistemul clasic, la liceu, de pildă”, a spus prof. Pânișoară.

Avantajele și riscurile sistemului home-school

”Principalul avantaj al sistemului home-school este că poate fi ales traseul și mai ales ritmul în care învață copilul, a adăugat prof. Pânișoară. Probabil, părinții care aleg acest sistem  speră să rezolve și alte probleme, specifice țării noastre, cum ar fi calitatea în scădere a școlii (cadre didactice nepregătite, violente cu elevii etc.) și supra-aglomerarea din marile orașe. Cel mai mare dezavantaj îl constituie lipsa socializării. Copilul educat acasă este însingurat, fără abilități sociale, nu i se dezvoltă inteligența emoțională, într-un cuvânt, poate deveni un autist social. De altfel, sistemul a fost gândit pentru zone rurale, izolate, gen Australia, sau munții din Norvegia, nu pentru marile orașe”.

Profesor la Facultatea de Psihologie a Universității din București, Ion Pânișoară este autorul a numeroase cărți despre educație, pedagogie și formare personală și scrie constant pe site-ul Performanțe.ro.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel