Percheziții de amploare în 4 județe. 7 persoane, între care un minor, reținute pentru trafic de droguri / VIDEO

Foto IGPR
Foto IGPR

Au fost efectuate 16 percheziții în patru județe ale țării, pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri de risc și de mare risc. 30 de mandate de aducere au fost puse în executare, iar șapte persoane, reținute pentru 24 de ore. 

Bani, cannabis și cocaină au fost ridicate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și cei de investigații criminale din Neamț, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, în urma a 16 percheziții. Au fost puse în executare 30 de mandate de aducere și 7 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, anunță IGPR într-un comunicat de presă. 

Luni, 21 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, au acționat în Neamț și în alte trei județe (Suceava, Bacău și Iași), pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri de risc și de mare risc.

Au fost efectuate 16 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate, pentru confiscare, 30 de grame de cannabis, 2 grame de cocaină, 3 grame de rezină de cannabis, 4 plante de cannabis, 200 de grame de substanțe psihoactive și alte 4 comprimate de medicamente.

'Totodată, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 2.500 de lei, 500 de euro, un cântar electronic, 3 dispozitive electrocasnice utilizate pentru prepararea substanțelor psihoactive, un dispozitiv de supraveghere GPS confecționat artizanal, 3 laptop-uri, o tabletă, 200 de grame de metal galben, posibil aur, 2 dispozitive de mărunțit tip grinder și 2 recipiente confecționate special pentru disimularea drogurilor.', precizează IGPR. 

Șapte persoane, între care un minor, au fost reținute

Din anul 2018 și până în prezent, membrii grupului infracțional ar fi procurat și comercializat droguri de risc și de mare risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive în județul Neamț, către diverși consumatori.

30 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, în vederea audierii.

'În baza probatoriului administrat, față de 7 persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 36 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc, în vederea consumului propriu, punerea la dispoziție a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.', mai transmite IGPR. 

'Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenați polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi.', încheie comunicatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel