Peștele Pangasius, VASEP, dezmințire despre presupusa toxicitate

barca in Vietnam
barca in Vietnam

Asociaţia vietnameză VASEP a publicat un articol pe site-ul său declarând că informaţiile inexacte despre un peşte vietnamez prezentat ca toxic, difuzate de mai multe website-uri româneşti, ar putea afecta exporturile de peşte vietnamez către această piaţă.

VASEP a numit câteva site-uri care au publicat ştiri 'false' despre peştele vietnamez (Pangas n.r.) precum realitatea.net, ziuanews.ro, bzi.no, adevarul.ro, puppe.ro şi secretulsanatatii.net. Unele chiar au cerut boicotarea acestui peşte în restaurantele care îl servesc, potrivit VASEP, adăugând că informaţiile incorecte din media de largă circulaţie, precum adevarul.ro sau realitatea.ro ar putea provoca răspândirea mai rapidă a unor avertismente false.

Ar putea afecta comerțul

Deşi România este o piaţă mică de import al acestui produs din Vietnam, cu o valoare sub 5 milioane de dolari pe an, acest tip de ştiri se poate extinde fără control online, dăunând exporturilor de peşte din Vietnam nu numai către România, dar şi alte ţări europene, afirmă asociaţia. VASEP monitorizează îndeaproape această problemă prin consilierul vietnamez pentru comerţ din România pentru a lua măsurile necesare şi evita posibile pierderi pentru ţară. Nu este prima dată când apar informaţii false despre peştele vietnamez în Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel