PDL: Guvernul să renunțe de urgență la introducerea de noi biruri pentru fermieri

adrian_radulescu
adrian_radulescu

Președintele Comisiei de specialitate pentru agricultură PDL, Adrian Rădulescu, informează, într-un comunicat de presă, că este "profund lipsit de considerație față de fermieri dar și legalitate" faptul că Guvernul Ponta își permite să anunțe taxe și impozite noi de pe o zi pe alta. Atrăgând atenția că fermierii nu au nevoie de noi biruri, deputatul democrat-liberal precizează că PDL solicită actualului Executiv să modifice de urgență legislația privind impozitarea agriculturii. 

"PDL cere Guvernului Ponta II retragerea de urgență a propunerii de introducere de noi taxe și impozite pentru fermierii români" se arată în documentul citat, precizându-se că "este profund incorect faptul că Guvernul USL încearcă să asigure existența unui aparat administrativ stufos și inutil pe spatele fermierilor care și așa se află într-o situație financiară dificilă".

Potrivit sursei citate, "agricultura românească are nevoie, în acest moment, de măsuri de stimulare a productivității și nu de noi biruri", având în vedere că "fermierii români primesc, în acest moment, cele mai mici subvenții agricole din Uniunea Europenă".

Democrat-liberalii susțin că nu un nou regim de taxe și impozite i-ar ajuta pe fermieri, deoarece distrug orice plan de afaceri sau prognoze privind veniturile unui fermier, ci crearea unui cadru stimulativ care să îi ajute să se dezvolte.

În consecință, "PDL cere Guvernului Ponta să modifice de urgență legislația privind impozitarea agriculturii. PDL consideră că este nevoie ca acest domeniu prioritar al României să aibă nevoie de o legislație specifică pentru a se putea mări gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat în paralel cu creșterea veniturilor agricultorilor. Pentru asta, însă, USL trebuie să își respecte una dintre promisiunile de bază din campania electorală – reducerea TVA la produsele agricole", conchide documentul citat.

Citește aici documentul integral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel