Paza de coastă japoneză, o nouă comandă de elicopter H225

Airbus Helicopters a primit din partea Pazei de Coastă japoneze o comandă suplimentară pentru încă un aparat de zbor H225, crescând la 13 numărul de elicopere de clasă Super Puma din flota aeriană a niponilor.

Noul elicopter H225 se va alătura flotei deja existente de aparate din clasa Super Puma, destinate executării misiunilor de securitate, operațiunilor de pază a zonei de coastă, dar și pentru misiuni în caz de dezastru, precum cele de căutare și salvare, de stingere a incendiilor sau pentru transportul de persoane și bunuri.

25 de ani de colaborare

„Suntem onorați de noua comandă de H225 făcută de un client cu care lucrăm de mai bine de 25 de ani, aceasta fiind o dovadă a calității parteneriatului nostru de lungă durată și a încrederii totale pe care clientul o are în produsele și serviciile Airbus”, a declarat Olivier Tillier, director general al Airbus Helicopters în Japonia.

Flotă extinsă

Până în martie 2021, Paza de coastă a Japoniei va deține în total 10 aparate H225, pe lângă cele trei modele AS332 pe care le operează deja. Modelul H225, din clasa aparatelor bimotor de 11 tone, este cel mai nou membru al familiei Super Puma a Airbus Helicopters, care poate transporta până la 19 pasageri.

Aplicații civile și militare

Dotat cu instrumente electronice de ultimă generație și cu renumitul sistem pilot automat în 4 axe, elicopterul H225 oferă anduranță și o viteză mare de croazieră, putând fi echipat pentru orice fel de misiune. În Japonia, elicopterele din clasa Super Puma sunt folosite deopotrivă de operatorii civili și de Ministerul Apărării.

Expertiză din România

Airbus Helicopters deține o uzină și în România, la Ghimbav (județul Brașov), unde asamblează modelul de elicopter H215, un alt reprezentant de succes la clasei Super Puma.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel