Paula Rusu, despre decizia Gabrielei Firea: E știrea zilei

Paula Rusu, jurnalista care a lucrat la România TV, a spus care este, în viziunea ei, știrea zilei.

”Pentru mine stirea zilei e asta: Primaria Generala a anuntat ca va construi un centru de zi de protonoterapie pentru copiii cu cancer. Atentie, e clinica, nu spital, pentru tratament ambulatoriu. Protonoterapia e radioterapie cu protoni, iar marele beneficiu al acestei proceduri de ultima gerenatie e ca radiaza numai tumora nu si tesuturile din jur. Acum ganditi-va la copiii care au tumori la creier, ori la gat, ori la ochi....

Din stiinta mea, in Romania exista numai un singur asemenea centru intr-o clinica medicala privata de second opinion, dar e terapie numai pentru adulti”, a scris Paula Rusu.

Pimarul Capitalei a anunțat, joi, înainte de ședința CGMB, că în București va fi construit un centru de protonoterapie, fiind vorba despre o tehnică revoluționară de tratare a copiilor bolnavi de cancer.

"Așa cum știți, în întreaga lume există o terapie revoluționară care se aplică în special copiilor care au cancer și anume protonoterapia. Este o modalitate noninvazivă și cu riscuri reduse pentru pacienți și care este răspânditpă în întreaga lume în ultima perioadă și se fac investiții serioase atât din partea guvernelor, investiții ale marilor orașe sau chiar investiții private. Un astfel de centru care nu există în sud-estul Europei nicăieri, se va construi în municipiul București, în Capitala României, un centru de protonoterapie. Astăzi noi aprobăm nota conceptuală și acordăm o locație pentru această unitate spitalicească", a spus Gabriela Firea înainte de ședința CGMB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel