EXCLUSIV  Paul Stănescu, DECIZIE ÎCCJ. Codrin Ștefănescu, PSD: Îl vrem vicepremier și ministrul Dezvoltării

ÎCCJ a amânat pentru 8 februarie procesul în care va decide dacă va redeschide dosarul în care acuzat este și Paul Stănescu, la cererea DNA. Paul Stănescu a declarat, înainte ca instanța supremă să ia această decizie, că, dacă va fi inculpat, își va da demisia. Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, a dat o declarație clară pentru DCNews în acest context, mai ales că în CExN urmează să se ia decizii cu privire la viitorii miniștri. 

Noi, partidul, suntem alături de Paul Stănescu. Îl dorim pe Paul Stănescu vicepremier și ministrul Dezvoltării. Îl considerăm pe colegul și camaradul nostru, Paul Stănescu, o victimă a ceea ce numește Băsescu statul mafiot sau a ceea ce numim noi statul paralel. Am primit astfel de semne din partea acestui grup numit statul paralel, în ultima perioadă multiple, legate de Liviu Dragnea, reținerea lui Ionel Arsene, un dosar nou creat lui Paul Stănescu, deși tot DNA l-a închis din lipsă de probe și că fapta nu există, acum șapte ani, și reîncălzește acum ciorba asta. Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt clare: PSD-ul este ținta predilectă a lor și vor face tot ce este posibil să ne îngreuneze ceea ce avem de făcut, nu numai programul de guvernare, ci și program legislativ, de care se feresc ca dracul de tămâie, pentru că încercăm să readucem în România democrația și să introducem în capul unor șefi de instituții ideea că n-au voie să facă abuzuri, n-au voie să facă ilegalități și trebuie să se încadreze strict în ceea ce spune legea și-n atribuțiile funcțiilor lor” a precizat Codrin Ștefănescu, pentru DCNews

Susținere până la capăt

Secretarul general adjunct al PSD a adăugat: ”Dacă însă Paul Stănescu decide el singur, în cazul în care ÎCCJ redeschide dosarul pe care l-a cerut DNA-ul, și hotărăște el că-și dă demisia, e o decizie a lui. Atunci, nu avem ce să facem dacă el își dă demisia. Dacă nu și-o dă și vrea să continue lupta, noi îl susținem până la capăt în funcțiile acestea”. 

[citeste si]

Codrin Ștefănescu a subliniat: ”Îi susținem pe toți colegii noștri. Dacă dintre colegii noștri, unii care se trezesc peste noapte țintă, consideră că e mai important să-și dea demisia din funcțiile respective, pentru a se concentra în apărare- că-n România astăzi nu trebuie să-ți dovedească ei vinovăția, ci este o chestie bizară, tu trebuie să-ți dovedești nevinovăția. Nu se întâmplă nicăieri pe planetă așa ceva decât la noi- și atunci e posibil ca unii oameni să cedeze, să spună: `îmi dau demisia din funcția asta și mă concentrez, împreună cu avocații și cu consultanții juridici, să demonstrez că sunt nevinovat și stau ani de zile sub hărțuirea lor ca să demonstrez că nu am făcut așa ceva`. E decizia fiecăruia. Noi îi susținem pe colegii noștri până la capăt”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel