Paul Stănescu: Ce cer ei e neconstituţional!

Autorităţile locale sunt libere să stabilească nivelul de impozitare pentru clădiri, este neconstituţional ca Guvernul să stabilească o limită fixă, a spus, luni, vicepremierul Paul Stănescu.

'Este neconstituţional. Ne-au cerut autorităţile publice locale ca noi să stabilim o limită. Ştiţi bine că limita, dacă nu greşesc, este 0,08 (la sută - n.r.) până la 0,2 la clădirile rezidenţiale şi de 0,8 (la sută - n.r.) până la 1,2 - clădiri nerezidenţiale. Autorităţile ne-au cerut ca noi să stabilim o limită, dacă vreţi o limită fixă, eu le-am spus că nu sunt de acord cu ea, pentru că e de competenţa lor să facă lucru ăsta. În consiliile locale ei hotărăsc lucrul ăsta, nu noi hotărâm. Şi mi se pare o chestiune..., ce cer ei e neconstituţional în primul rând, să impui autorităţilor locale, tu, minister, sau Guvern, să le fixezi taxe. E o neînţelegere', a afirmat Paul Stănescu, înainte de şedinţa BPN al PSD, întrebat dacă impozitele pentru spaţiile de birouri şi locuinţe se vor majora.

[citeste si]

Vicepremierul a adăugat că, în opinia sa, ar trebui să rămână anumite limite în funcţie de care primăriile să hotărască nivelul de impozit. Întrebat dacă limita minimă nu ar trebui majorată, el a spus: 'Ei pot să facă lucrul acesta, nu Guvernul face lucrul ăsta, autorităţile locale pot face lucrul ăsta, sunt libere să facă lucrul ăsta, ei hotărăsc'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel