Paul Brummell, la muzeul din Botosani. Vrea să expună cultura Cucuteni la sediul Ambasadei

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a vizitat, duminică, Muzeul Judeţean de Istorie din Botoşani. Odată cu vizita, el a luat decizia de a promova valoarea culturii din România prin expunerea colecției de la Cucuteni în sediul Ambasadei.

Diplomatul britanic a fost impresionat de exponatele din cultura Cucuteni, reprezentate de vase şi statuete de ceramică, din colecţia muzeului botoşănean. 

"Am discutat chiar şi despre posibilitatea de a expune colecţia Cucuteni la sediul Ambasadei Marii Britanii", a afirmat Melniciuc. 

Paul Brummell va participa la evenimentele organizate luni la Botoşani cu prilejul împlinirii a 168 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. El va depune o coroană de flori la statuia poetului şi va asista la Gala decernării Premiului Naţional de Poezie "Mihai Eminescu". 

De asemenea, ambasadorul Marii Britanii va lua parte la spectacolul susţinut în cadrul galei de Nicu Alifantis. 

Gala de decernare a Premiului Naţional de Poezie "Mihai Eminescu" va avea loc luni, 15 ianuarie, de la ora 17,00, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Tineretului Botoşani, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel