Paul Achleitner de la Deutsche Bank este cel mai bine plătit preşedinte de companie din Germania

Paul Achleitner de la Deutsche Bank a fost anul trecut cel mai bine plătit preşedinte din rândul principalelor companii germane listate la bursă, conform datelor grupului de lobby DSW, transmite Reuters.

Achleitner a câştigat aproape 860.000 euro (944.624 dolari), depăşindu-i pe preşedinţii BMW şi Fresenius cu peste 200.000 euro.

Achleitner, a cărui salariu a fost cu 7,3% mai ridicat decât în 2017, l-a demis anul trecut pe directorul general al Deutsche Bank, iar grupul bancar a raportat primul său profit anual din ultimii patru ani.

Dar cea mai mare bancă din Germania încă se confruntă cu dificultăţi şi a anunţat recent că va renunţa la 18.000 de angajaţi şi va închide unele operaţiuni, după eşuarea negocierilor de fuziune cu rivala Commerzbank.

Reprezentanţii Deutsche Bank nu au dorit să comenteze pachetul salarial al lui Achleitner.

Achleitner, fost director la Goldman Sachs şi Allianz, este preşedinte al Deutsche Bank din 2012 şi a supervizat multiple schimbări în conducerea băncii.

El îşi caută un succesor pentru data când va expira mandatul său, în 2022, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În august, Achleitner a achiziţionat acţiuni Deutsche Bank în valoare de aproape un milion de euro (1,11 milioane de dolari).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel