Patru greşeli pe care nu ar trebui să le faci dacă iei antibiotice

Cei mai mulți dintre noi au primit antibiotice pentru a ajuta la tratarea unei infecții bacteriene. Dacă nu respectați recomandările medicului sau farmacistului despre cum ar trebui să luați antibiotice, fără să vă dați seama, este posibil să complicați problema. Vă prezentăm câteva dintre cele mai frecvente greşeli pe care le faceţi atunci când luaţi antibiotice.

Folosiți antibiotice pentru a trata o infecție virală

Multe infecții nu trebuie tratate cu antibiotice. Aceste pastile trebuie utilizate numai pentru tratarea infecțiilor bacteriene, cum ar fi cistita, niciodată

Încetaţi să le luaţi atunci când vă simţiţi mai bine

Medicul vă oferă un tratament de 7 până la 10 zile. Dar începeți să vă simțiți mai bine la câteva zile după ce începeți să luați medicamentul și încetați să îl luați. Acesta este unul dintre cele mai grave lucruri pe care le poți face atunci când încerci să lupți cu o infecție bacteriană.

S-ar putea să te simți mai bine, dar corpul tău încă luptă cu infecția. În primele zile, antibioticul a redus încărcătura bacteriană care a provocat infecția și de aceea te simți mai bine. Pentru a elimina eficient bacteriile care cauzează infecții, trebuie să terminați tratamentul.

Când încetați să luați un antibiotic înainte de timp, infecția poate reveni și poate fi chiar necesar să repetați întregul tratament din nou sau chiar să luați un antibiotic mai puternic pentru a controla infecția.

Această utilizare greșită a medicamentelor este, de asemenea, esențială pentru ca bacteriile să devină rezistente la antibiotice.

Alte greşeli pe care le puteti face

Încetați să le luați pentru că vă provoacă greață

Greaţa este una dintre cele mai frecvente reacții adverse atunci când se iau antibiotice. Primul lucru este să vă asigurați că luați medicamentul corect.

Poate fi mai bine să luați medicamentele cu sau fără alimente, să evitați produsele lactate sau să adăugați un probiotic pentru a ajuta la ameliorarea o parte din greața stomacală.

Dai antibiotice altor persoane 

Antibioticele pot avea efecte diferite asupra fiecărei persoane. În plus, antibioticele pot provoca reacții alergice care pot fi grave sau fatale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel