Pătrunjelul are fier mai mult decât spanacul. Nutriționistul Mihaela Bilic: Ajută și la slăbit

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat de ce trebuie mutat pătrunjelul din categoria „condiment" în categoria „aliment”.

„Pătrunjel, ca salată, nu ca decor. Și nu, nu vorbesc de pătrunjelul care se pune ca decor în ciorbă sau tocăniță, ci de pătrunjelul mâncat sub formă de salată. Tabouleh este, în bucătăria libaneză, o salată făcută din pătrunjel, roșii proaspete, ceapă și bulgur (grâu mărunțit). Se asezonează cu sare, ulei și zeamă de lămâie și se consumă ca garnitură la carne, sau ca aperitiv-alături de humus.

Tabouleh e mai mult decât o salată, e o formă de a consuma pătrunjel din belșug. Și dacă tot e piața plină de pătrunjel, de ce n-am împrumuta și noi din obiceiurile culinare ale bucătăriei levantine? Francezii au făcut-o, ca urmare în spitale pacienții primesc tabouleh ca fel de mâncare de bază: crește imunitatea, restabilește tranzitul intestinal după anestezia din operațiile chirurgicale și are efect antianemic.

Pătrunjelul este verdeața responsabilă de toate aceste efecte benefice, pentru că are: vitamina C mai multă decât în citrice, fier mai mult decât în spanac, fibre mai multe decât în prune, acid folic mai mult decât în brocoli și betacaroten mai mult decât în morcovi. Pătrunjelul e plin de antioxidanți, are proprietăți diuretice și detoxifiante și ajută și la slăbit.

Așa că de azi înainte vă rog să mutați pătrunjelul din categoria condiment în categoria aliment”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Instragram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel