Patrula Stradală, un pas spre civilizarea șoferilor. Băluță: Normalitatea în traficul rutier

Mașini parcate pe trotuar, pietoni care se strecoară cu greu sau care merg pe carosabil din cauza mașinilor parcate neregulamentar, mașini care blochează accesul în spitale sau care stânjenesc traficul rutier, toate acestea vor deveni istorie în sectorul 4 o dată cu activarea Patrulei Stradale.

Primăria Sectorului 4 a inaugurat o nouă structură în cadrul Direcției Generale de Poliție Locală, și anume Patrula Stradală. Această unitate dispune de 10 autovehicule de patrulare - fiecare având un echipaj format din doi agenți -, și de o autospecială pentru ridicat mașini. Sunt vizați șoferii care parchează, opresc sau staționează neregulamentar pe domeniul public (spații verzi, trotuare) sau care blochează căile de acces ale pietonilor. Aceștia vor fi sancționați cu avertisment sau amendă între 290 – 450 de lei. Vehiculele staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice/căi de acces sunt supuse indisponibilizării, prin blocarea roților până la restabilirea stării de legalitate.

24 din 24, 7 zile din 7

 (w670)

Echipajele vor patrula zilnic pe străzile și bulevardele din sector, 24 de ore din 24. Potrivit Regulamentului, echipajele Patrulei Stradale vor acționa din oficiu sau la sesizare. Imobilizarea vehiculului parcat, oprit sau staționat neregulamentar se face de către echipajul Patrulei Stradale, după 5 minute de la constatarea situației de fapt. Deblocarea roților autovehiculului se face în prezența proprietarului, după achitarea tarifului de blocare care este de 150 de lei. Evenimentul face parte dintr-o amplă campanie demarată pe raza Sectorul 4 al Capitalei, în vederea informării și sancționării șoferilor care parchează, staționează sau opresc neregulamentar pe domeniul public.

Normalitatea în traficul rutier

(w670)

Edilul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat că „prin această structură se urmărește normalitatea în traficul rutier". „Această structură are un rol foarte important. Acum două săptămâni am început o campanie de prevenție pentru eliberarea trotuarelor de mașinile parcate ilegal. Au fost date peste 2.000 de avertismente în această perioadă. Vă pot spune că de luni și până azi Poliția Parcărilor a dat 500 de amenzi în valoare totală de 150.000 de lei. Nu sunt hingheri de mașini. Măsurile se aplică gradual: avertisment, amendă minimă, amendă maximă, blocarea roții și apoi ridicarea mașinilor care sunt staționate neregulamentar", a declarat Daniel Băluță.

Vezi și: Schimbare totală în Bucureşti. Tudorache: Veţi vedea asta în maximum două luni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel