Patru trucuri care te vor ajuta să nu mai plângi atunci când tai ceapă

Ana Vasilescu / 07 aug 2019 / 19:25

Nici cel mai romantic film nu ne face să plângem mai mult decât o face ceapa. Vă prezentăm câteva trucuri care vă vor fi de folos atunci când gătiţi.

Gheață

Tăiem ceapa de care avem nevoie și o punem într-un bol cu apă și gheață, timp de 15-20 de minute. Cu acest truc simplu, ceapa este înmuiată și oprește usturimea, păstrându-și aroma și textura crocantă.

Sare și oțet

Dacă nu avem gheață, putem adăuga sare și oțet (sau numai sare) în ceapa tăiată. O acoperim cu apă timp de 5-10 minute, apoi clătim cu apă curată. Acest truc este la fel de funcțional ca și precedentul. Există, de asemenea, versiuni în care puteți adăuga sare și oțet direct fără apă, lăsați ceapa să se înmoaie bine un minut și apoi clătiți repede cu apă. Este eficient, dar afectează ceva mai mult gustul.

Alte trucuri

 

Lămâie

Lămâia este soluția pentru aproape orice. Un alt mod de a reduce din usturimea cepei este să amesteci sucul unei lămâi cu apă rece sau apă și gheață. Lasă să stea 15 minute.

De asemenea, putem turna zeama de lămâie fără apă timp de un minut, vom îndepărta usturimea, iar ceapa îşi va mai pierde din aromă.

Lapte

Înmuiaţi ceapa în lapte rece, timp de 10 minute. Înainte de a pregăti reţeta trebuie doar să clătiţi. 

VEZI ŞI Patru trucuri care te fac să pari mai suplă