Patru superputeri dezvoltate prin meditație

meditatie7
meditatie7

Meditația este o tehnică de relaxare cu beneficii dovedite asupra trupului, minții și sufletului. Există multe cărţi, site-uri, centre şi grupuri unde poţi afla mai multe despre această terapie. Unul dintre cei mai cunoscuți autori și terapeuți este Giovanni Dienstmann. 

Giovanni Dienstmann consideră că mintea este bunul cel mai valoros al omului. Ce se întâmplă în minte te poate face să te simți fericit sau supărat, de succes sau falimentar, plin de energie sau devitalizat.

Care este valoarea meditației? Este că te ajută să-ți cunoști mintea și apoi s-o stăpânești (treptat). Iar acest lucru influențează restul, toate domeniile vieții tale.

Pe scurt, calitatea minții tale îți stabilește calitatea vieții.

Prin meditație îți poți dezvolta calitatea minții. Potrivit lui Giovanni Dienstmann, meditația te ajută să îți dezvolți 4 superputeri ale minții, care îți folosesc în orice aspect al vieții tale:

1. Puterea de concentrare - Concentrarea înseamnă că-ți poți folosi atenția asupra oricărui lucru, menținând-o acolo și ignorând orice distragere. Durata de timp cât îți menții atenția concentrată va spori odată cu practica.

2. Puterea perspectivei - Este capacitatea de a nu ne lăsa atrași de problemele mentale și emoționale. Este abilitatea de a vedea cu claritate și seninătate.

3. Puterea pauzei - Ca să trăim o viață plină de creativitate și împlinire avem nevoie de ceva total opus. Înseamnă să fim prezenți în mod inteligent, să acționăm într-un nou mod. Pentru asta avem nevoie neapărat de capacitatea de a lua o pauză.

4. Puterea de „a schimba postul” - Gândește-te că lumea ta mentală este ca un televizor care prinde mai multe posturi. Unele sunt pline de informații bune, te distrează sau îți sunt de folos. Altele au emisiuni proaste, chiar dacă îți pot da dependență. Cu cât îți dezvolți mai mult puterile de a lua o pauză, de a căpăta perspectivă sau de a te concentra, cu atât mai mult control vei avea asupra telecomenzii. Iar rezultatul va fi că le vei acorda mai multă atenție posturilor tale favorite, iar cele oribile nu vor mai difuza nimic pentru că nu le vei mai acorda atenție.

Autorul atrage atenția că, totuși, nu vei obține aceste „superputeri” prea repede. Ele sunt ca mușchii ce cresc dacă practici cu perseverență. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel