Patru noi nume de premier PSD. Chirieac arată care va fi prim-ministru

Au apărut nume noi vehiculate de mass media că ar putea conduce Guvernul PSD-ALDE. Bogdan Chirieac arată care este cel mai probabil premier în cazul în care Liviu Dragnea nu preia Executivul.

Mihai Fifor, actualul lider al senatorilor PSD, Sorin Grindeanu, președinte al Consiliului Județean Timiș, Vasile Dâncu, actualul viceprim-ministru al Guvernului tehnocrat, Liviu Voinea sunt cele trei nume care se vehiculează, de sâmbătă, pentru nominalizarea la postul de premier. De asemenea, Marius Nica, fost ministru al Fondurilor Europene, este un alt numede pe lista scurtă  cu premieri ai PSD.

Analistul Bogdan Chirieac, analizând la România TV această listă, a declarat că Marius Nica a fost un excepțional ministru  al Fondurilor Europene, până l-au schimbat tehnocrații, care au reușit să aducă absorbția fondurilor europene de la 60 la sută la zero. Totuși, pentru funcția de prim-ministru îți trebuie mai mult decât competență, îți trebuie și experiență administrativă și politică.

[citeste si]

”De altfel, toți pe care i-ați prezentat sunt personalități, Sorin Grindeanu a fost un foarte bun ministru al Telecomunicațiilor, până și Liviu Voinea e luat de Mugur Isărescu la BNR, acolo mai înveți ceva”, a spus Chirieac. Dacă nu va fi domnul Liviu Dragnea, singura opțiune va fi profesorul Vasile Dâncu, profesor universitar la Cluj și București. A avut un an de administrație cu tehnocrații, acesta fiind izolat în guvernul Cioloș. Vasile Dâncu a făcut planul de reformă al administrației, fără de care programul PSD nu se poate aplica. Pe actuala administrație, unde se dau bani fără să se ceară nimic în schimb, România nu poate progresa  sub nicio formă. Plus că este și o prietenie foarte strânsă între Liviu Dragnea și Vasile Dâncu. Eu sunt de părere că dacă nu va fi Liviu Dragnea, ceea ce în opinia mea ar fi o  greșeală politică, atunci va fi Vasile Dâncu", a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel