Patru morţi într-o serie de accidente în Alpi

Alpi
Alpi

Patru persoane şi-au pierdut viaţa duminică în trei accidente distincte petrecute în departamentele Hautes-Alpes şi Haute-Savoie (sud-estul Franţei).

Patru persoane, un italian care practica escalada şi trei alpinişti francezi, şi-au pierdut viaţa duminică în trei accidente distincte petrecute în departamentele Hautes-Alpes şi Haute-Savoie (sud-estul Franţei), potrivit AFP. Primul incident s-a soldat cu moartea unui milanez de 40 de ani aflat la o altitudine de 3.000 de metri în culoarul Coolidge, un traseu de escaladă care duce la Mont Pelvoux în masivul Ecrins. 

Bărbatul şi-a pierdut viaţa după ce a căzut circa 100 de metri în gol, au precizat jandarmii, care au procedat duminică după-amiaza la audierea martorilor pentru a afla cauzele exacte ale prăbuşirii. Italianul escalada împreună cu doi prieteni, de asemenea de naţionalitate italiană, a precizat procuratura din Gap într-un comunicat. 

Echipele de intervenţie nu au reuşit să resusciteze victima, decedată din cauza rănilor suferite, deşi au intervenit foarte rapid la locul incidentului întrucât mergeau să ajute un alt rănit, pe acelaşi traseu. Cel de-al doilea accident a avut loc dimineaţa, în masivul Mont Blanc, şi a dus la moartea unui alpinist. Un alt alpinist, care îl însoţea, a suferit politraumatisme. 

Ancheta pentru stabilirea circumstanţelor producerii accidentului este realizată de jandarmeria din Chamonix. În ultimul accident şi-au pierdut viaţa două alpiniste franceze, de 48, respectiv 54 de ani, care urcau îndrumate de un instructor pe un traseu din Enfetchores în direcţia Breche de la Meije, în Alpi, un vârf situat la 3.300 de metri altitudine. Potrivit primelor elemente ale anchetei, coarda s-a desprins la circa 50 de metri, cauzând moartea alpinistelor. 

Ghidul care le însoţea, un bărbat de 32 de ani, a fost rănit şi transportat la spitalul din Grenoble. Bărbatul se afla în faţa celor două femei, pe aceeaşi coardă, iar când a încercat să ajungă în siguranţă la o stâncă, aceasta s-a detaşat, desprinzând şi cordelina, a precizat procuratura din Gap.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel