Patru greşeli pe care le faci atunci când găteşti piept de pui. Toată lumea face asta

Există câteva greşeli pe care le fac foarte multe gospodine în momentul în care gătesc piept de pui. Încearcă să le eviţi, astfel încât să-ţi iasă mâncarea delicioasă.

Nu dezgheţaţi corect pieptul de pui

Multe persoane scot pachetul de carne din congelator cu câteva ore înainte de a găti. În acest fel, carnea poate fi contaminată cu bacterii, iar din această cauză ne putem îmbolnăvi.

Cel mai bine este să puneţi pachetul de carne într-o pungă de plastic, cu închidere etanșă. Puneţi-o într-un bol cu apă rece şi aveţi grijă să schimbaţi apa, astfel încât aceasta să fie tot timpul rece.În acest fel dezgheţaţi mult mai repede pieptul de pui şi evitaţi să vă îmbolnăviţi. 

Spălați pieptul de pui

Vă puteți întreba de ce nu puteți pune direct carnea într-un recipient cu apă rece, în loc să o puneți în pungile sigilate. Ei bine, trebuie să evităm cu orice preț ca puiul să intre în contact cu apa, adică nu poată fi spălată așa cum facem cu fructele.

Umpleți tigaia cu carne

Când pieptul de pui este gătit, este important să lăsați spațiu în tigaie pentru a „respira", adică să lăsați aburul să scape și astfel să nu se ude și să nu se rumenească. În cazul în care trebuie să pregătiți o cantitate mare de carne, este de preferat să folosiți o altă tigaie mai mare. 

Puneţi pieptul de pui în tigaie înainte ca uleiul să ajungă la temperatura potrivită

Aceasta este una dintre cele mai grave greşeli pe care le facem. Pentru ca pieptul de pui să fie gătit corect, este important ca uleiul din tigaie să fie la temperatura potrivită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel