Patru ani de la Colectiv. Evenimente de comemorare în ţară

Sute de oameni s-au adunat, miercuri seara, în marile orașe din țară în memoria victimelor tragediei din clubul Colectiv. Participanții au aprins lumânări, au adus flori, au purtat fotografii ale victimelor și au ascultat în boxe melodii ale trupei Goodbye to Gravity.

În Cluj-Napoca, peste 80 de oameni s-au adunat, miercuri seara, pe Bulevardul Eroilor, în memoria victimelor de la Colectiv. Aceștia au adus flori, au aprins lumânări așezate sub forma cuvintelor „4 ani - Colectiv” și au ținut în mâini fotografiile victimelor din clubul bucureștean. De asemenea, au pus la boxe melodiile formației Goodbye to Gravity.

„Ne-am adunat miercuri seara să ne plângem prietenii, rudele, cunoscuții sau necunoscuții care au dispărut în mod atât de tragic dintre noi și pentru ca astfel de evenimente nu se mai întâmple niciodată în România. De asemenea, sperăm să aflăm cât mai repede tot adevărul asupra ceea ce s-a întâmplat la Colectiv pentru ca morții să poată dormi liniștiți", a spus unul dintre cei prezenți, transmite Mediafax.

Aproximativ 100 de oameni s-au adunat și în Piața Mică din Sibiu pentru a păstra un moment de reculegere în memoria victimelor din Clubul Colectiv, din Capitală.

Evenimente la Sibiu, Iaşi şi Galaţi

Sibienii au venit cu flori albe, cu lumânări și purtând fiecare în mâini fotografii alb-negru cu chipurile celor care au murit în urma incendiului de acum patru ani, din Capitală. După momentul de reculegere, sibienii au plecat în marș, spre Catedrala Mitropolitană, unde un sobor de preoți a ținut o slujbă de pomenire pentru tinerii care au murit în Colectiv.

La Iași, în Piața Unirii, pe soclul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza au fost aprinse câteva zeci de lumânări, iar pe un europalet a fost scris cu negru „Targă Colectiv, Iași alături de voi”. Oamenii au adus și trandafiri albi și roz și fotografii cu victimele din Colectiv. La Galați, în jur de 50 de persoane s-au strâns la Prefectură și au depus flori, au aprins candele și au asistat la o slujbă susținută de IPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos.

La Timișoara, zeci de oameni au aprins lumânări în centrul orașului, pentru a-i comemora pe cei care au pierit în Clubul Colectiv, din Capitală. Timișorenii au venit cu fotografii ale victimelor, pe care le-au așezat pe caldarâm. Oamenii au adus și coli de hârtie pe care au scris mesaje precum „#Colectiv”, „Odihnă veșnică, suflete nevinovate” sau „Regretele sunt de prisos”.

Și la Brașov s-au adunat zeci de oameni care au aprins lumânări în memoria victimelor. În urma incendiului de la Clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, 64 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 146 au fost răniţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel